11.10.2017 836

OKULUN TARİHÇESİ VE BUGÜNKÜ DURUMU:

01-01-2021

İstiklal ilkokulu 1910 yılında kentin kenar mahallesi sayılan Karasenir'de 2 odalı bir evde Fevziye Okulu olarak açılmıştır. Bu adı nereden ve ne amaçla aldığı bilinmemektedir. Tahminlere göre ev sahibinin adının Fevziye olduğu tahmin edilmektedir.

Okulun ilk öğretmeni Hasan TECİMEN'dir Söylentilere göre çevrede sevilen ve ağırlığı olan bir kişidir.

1922 yılında Rum işgalinden boşalan Ekmekçi Tomos'un evi başöğretmen İsmail Hakkı tarafından okul olarak kullanılmaya başlanılmıştır.2 katlı ve 6 odalı olan bu bina o günün koşulları altında okul olabilme niteliğinde görülmüştür. 5 Sınıfla eğitime başlayan okul 1934 yılında 3 sınıfa indirilmişti

1943 Yılına kadar Fevziye İlkokulu olarak çalışan okul 1944 yılında İnönü Okulu olarak değiştirilmiştir ve bu 1953 yılına kadar sürdürülmüştür.

1953 Yılında okulun adı İSTİKLAL İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.

1963 Yılında Yeşiltepe'de sağlanan bir arsaya okul inşaatı başlamış 1964 yılında öğretime başlamıştır.

12 Mayıs 1971 yılında depremden kullanılamayacak duruma gelen okul bir süre Turan İlkokulu'nda öğretime devam etmiştir.

1995 Yılında İlköğretim olmuş. Bugün okul kaloriferli uygulama bahçeli Atatürk büstüne sahip fiziki koşulları oldukça iyidir.

Okulumuzun Ocak 2024 yılında deprem güçlendirme çalışması tamamlanmıştır.